Shëndeti

Shkencëtarët afër zbulimit të tabletës kundër gripit

Një tabletë e cila lufton gripin mund të jetë më afër se sa pritej.

Kjo pasi shkencëtarët kanë zbuluar se po zhvillojnë një ilaç që imiton sistemin imunitar.

Ilaçi mund të jetë një tendencë premtuese për një kurë, sepse mund të punojë kundër llojeve të ndryshme të viruseve dhe është i lirë për t’u bërë, thonë ekspertët.

Ai funksionon duke iu ngjitur virusit të gripit me qëllim që të ndalojë atë të sulmojë qelizat e trupit dhe të shkaktojë sëmundjen.

Zhvilluesit e ilaçit thonë se tashmë ka treguar sukses në testet laboratorike.

Related Posts